TISİD HEYETİNİN, KKTC'DEKİ TEMASLARI SÜRÜYOR

KKTC'deki temaslarını sürdüren TISİAD heyeti, Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Daire Başkanı Köprülü ile bir araya geldi. Köprülü, KKTC turizm ve eğitimde Irak payının artabileceğini söyledi.

5.09.2014 19:30:06 0
TISİD HEYETİNİN, KKTC

 

KKTC’deki temaslarını sürdüren TISİAD heyeti, Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Daire Başkanı Köprülü ile bir araya geldi. Köprülü, KKTC turizm ve eğitimde Irak payının artabileceğini söyledi.

 

Mersin merkezli Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) KKTC Temsilciliği açılışı kapsamında KKTC’ye yaptığı çıkarmada Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü’yü de ziyaret etti. 

Ziyarete; Başkan Yardımcıları Can Erkan Gençay ve Serhat Yüce, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay katıldı.

Başkan Yardımcısı Can Erkan Gençay, Kıbrıs ve Irak’taki işadamlarını bir araya getirmek amacıyla çıktıkları yolda, karşılıklı ticaretin artmasına katkı sunmak istediklerini belirtti. Irak’taki tecrübe ve bağlantılarını KKTC’nin de bilgisine sunarak, iki ülke arasında bir köprü vazifesi görmek istediklerini bildiren Gençay, “Bu kapsamda KKTC’de bir temsilcilik açarak, temaslarımızı güçlendirmek istiyoruz. KKTC’li işadamlarının KKTC’de doğru partner bulmalarına yardımcı olma yolunda ileriki günlerde önemli çalışmalara imza atacağız” dedi. Belirli aralıklarla Irak’ı ziyaret ederek temaslarda bulunduklarını bildiren Gençay, Irak İşadamları Birliği ile işbirliği protokolü imzaladıklarını söyleyerek, Erbil Müteahhitler Birliği ile de iyi ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.

 

“EKONOMİK GÜÇ, SİYASİ GÜCÜ BERABERİNDE GETİRİR”

 

Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri KKTC’de ağırlamak bizim için bir onur vesilesidir. Bundan sonraki dönemde de inşallah tesis ettiğimiz ilişkiler kapsamında burada  sık sık görürüz. KKTC ekonomisinin iki önemli sektörü turizm ve yükseköğrenimdir. Turizm konusunda Irak’tan da yapacağımız işbirliği ile KKTC’ye turist çekilmesi çok önemli, Ayrıca Iraklı öğrenciler ülkemizde eğitimlerine devam ediyor. Bugün 560 olan öğrenci sayısının arttırılması bizim açımızdan çok önemli. KKTC’deki üniversitelerde uluslararası geçerliliğe sahip diplomalar verildiğini de bir kez daha hatırlatıyoruz.

Sonuçta önümüzdeki dönemde bu iki sektördeki gelişim bizim için çok önemli. Irak’tan gelecek işadamları ve yatırımcıların ülkemizde yapacağı yatırımlar herkesin faydasına olacaktır. Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’nden, Irak ile ilgili bize bir takımlar talepler geldi. Çalışma yapmak istiyorlar bize mevzuat bilgisi sordular. Protokoller ve işbirliği anlaşmaları ile daha somut adımlar atabiliriz. Ekonomik güç, siyasi gücü beraberinde getirir. Ekonomide daha güçlü olduğumuzda, haklı davamızı dünyada daha iyi savunabiliriz. Derneğin temsilcilik açılışını ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımıza da duyuracağız” diye konuştu.

Ziyaretin ardından TISİAD üyesi Cengiz Atalay, Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü’ye bir plaket verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI 


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46